St. Thomas International Regatta taas takana

Home / Blog / St. Thomas International Regatta taas takana

St. Thomas International Regatta taas takana

Yksi purjehdusmaailman suurimmista tapahtumista ja monille kauden kohokohta, St. Thomas International Regatta, käytiin jälleen kerran Yhdysvaltain Neitsytsaarilla maaliskuun lopulla. Myös Karibian kruununjalokivenä tunnettu regatta toimii samalla kauden avaajana monille venekunnille.

Jos haaveilet vielä omasta veneestä tai edes veneen vuokraamisesta, testaa netin parhaat rulettipöydät. Ruletti kertoimet ovat netin kasinopelien parhaita, ja vastoin monien luuloa voittavat esimerkiksi useimpien kolikkopelien kertoimet.

Hurrikaanien vanavedessä

St. Thomas International Regatta (STIR) käytiin tänä vuonna jo 45. kerran. Erityisen poikkeuksellisen tapahtumasta teki tällä kertaa se, että se käytiin kahden vitoskategorian hurrikaanin vanavedessä. Siltikin koko kisaviikonloppu saatiin nauttia erinomaisen kauniista säästä, mikä tietenkään ei ole pienin syy Neitsytsaarten tapahtumapaikaksi valinnassa.

Kolmen päivän regatan ajan CSA Spinnaker 1 -luokassa johto pysyi koko ajan varsin tiukasti belgialaisen Philippe Moortgatin venekunnan Swan 45:n näpeissä. Veneen taktiikasta vastasi Koem De Smedt, joka antoi osan kiitosta voiton suhteen veneestä löytyneelle paikallistuntemukselle. Eurooppalainen venekunta ei ollut erityisen kokenut saarenympäryspurjehdusten suhteen, joten siinä mielessä voitto tuli jopa pienenä yllätyksenä.

CSA Spinnaker 1 -luokassa toinen sija meni Peter Corrion johtamalle King 40 Blitz -venekunnalle, kolmanneksi tuli Luis Juarben Melges 32. Tässä vaiheessa kautta kilpailuasetelma ei luonnollisestikaan ole vielä aivan niin totinen kuin kauden vanhetessa, joten liiallisia johtopäätöksiä ei loppukauden kulusta kannata vielä arvioida – STIR voidaan melkeinpä laskea vielä osaksi harjoituskautta, jossa veneisiin vielä haetaan tuntumaa.

CSA Spinnaker 2 -luokan kisa oli huomattavasti tasaisempi. Kanukki Rob Butlerin Touch2Play Racing kuitenkin nousi lopulta yhden pisteen turvin voittoon. Butlerin venekunnan pinkit asut eivät olleet vain erehtymätöntä tyylitajua, sillä venekunnan taustalla on tarkoitus kerätä varoja rintasyövän tutkimukseen.

IC24-luokassa puolestaan kilpailu oli taas vähän yksipuolisempaa. St. Thomasin Chris Rosenberg vei voiton varsin ylivoimaisesti, mistä osaltaan on varmasti kiittäminen Morgan Averyn venesuunnittelua. Rosenberg kiitteli miehistön ahkeraa harjoittelua, joka on ollut tammikuun alusta alkaen hyvin tiivistä. Ennen tätä hurrikaani oli tuhonnut St. Thomasissa Rosenbergin klubin veneitä melkoisesti ja harjoittelun aloittamiseen oli iso kynnys.

Kaikissa STIR:n luokissa oli yhteensä tänä vuonna lähestulkoon 50 venettä, pienimmät 13-jalkaisia, pisimmät 70-jalkaisia. Miehistöjen kirjo oli jälleen kerran tapahtuman luonteen mukaisesti suurta, sillä regatassa nähtiin niin täysipainoisesti ympäri vuoden harjoittelevia ammattimiehistöjä kuin viikonlopulle harrastuksensa jättäviä purjehtijoitakin.

Osallistujien kirjo oli suurta myös kansallisuuksien suhteen. Neitsytsaarilta osallistujia oli tuttuun tapaan runsaasti, samaten edustettuina olivat Karibian saarilta Puerto Rico, ja Antigua. Yhdysvalloista ja Kanadasta venekuntia riitti, näin myös Euroopasta.

Kisakalenterissa riittää tapahtumia

Kevät alkaa muuttua suotuisammaksi ja samalla purjehduskisojen kalenteri alkaa täyttyä lukuisista kisatapahtumista ja regatoista. Huhtikuu tuo mukanaan muun muassa Sisiliassa käytävän T293 European Championships -kilpailun heti arpillipäivästä alkaen.

Yhdysvalloissa käydään California Dreamin’ Long Beach Stop -kisa, joka huipentaa jo tammikuussa alkaneen kolmiosaisen tapahtumasarjan. Long Beachilla käydään viikkoa myöhemmin Ficker Cup 2018 ja tämän jälkeen Congressional Cup 2018. Kalifornian purjehduksen keskus todella tarjoaa lajin ystäville tekemistä. Huhtikuun kruunaa Euroopan puolella Puolan Szczecin Match Race -tapahtuma, jossa Erkki Heinosen myötä nähdään suomalaisväriäkin.